Selimiye’nin yeri bizde her zaman ayrıdır. Ülkemizin en güzel yerlerinden birisi olmasının yanı sıra, bizim için de çok değerli anılara ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle, Selimiye’yi anlatmak bizim için büyük bir zevk ve onurdur.

Selimiye Gezi Rehberi yazımızı aslında çok daha önceden yazabilirdik. Ancak biraz daha bilgi ve deneyim edinmek amacıyla bu yazıyı erteledik. Şimdi, Selimiye’de birçok oteli, restoranı ve koyu deneyimlemiş bir çift olarak bu yazıyı kaleme alıyoruz. Böylece sizler için en güncel ve en kapsamlı bilgileri sunabiliyoruz.

Selimiye, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda sakin ve huzurlu atmosferiyle de bizi her zaman kendine hayran bırakmış bir yer. Burada geçirdiğimiz her an, şehir hayatının stresinden uzaklaşıp, doğanın ve denizin tadını çıkardığımız özel anlar olarak hafızalarımızda yer etti. Gün batımını izlerken hissettiğimiz huzur, lezzetli deniz ürünlerini tadarken aldığımız keyif ve burada kurduğumuz dostluklar, Selimiye’yi bizim için çok özel kılıyor.

Selimiye’nin her köşesinde keşfedilecek bir güzellik, deneyimlenecek bir anı var. Bu rehberimizde, Selimiye’de mutlaka görmeniz gereken yerleri, konaklama seçeneklerini, lezzet duraklarını ve yapılacak aktiviteleri detaylı bir şekilde ele aldık. Amacımız, sizin de bizim kadar keyif almanızı sağlamak ve bu güzel sahil kasabasının tadını doyasıya çıkarmanıza yardımcı olmak.

Dikkat: Selimiye Gezi Rehberi yazımız acil olarak Selimiye planı yapmanıza vesile olabilir. Kendinizi bir anda Selimiye planı yaparken bulabilirsiniz. Bizden söylemesi 🙂

Keyifli okumalar…

Selimiye Gezi Rehberi

Selimiye Nerede?

Selimiye, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı bir mahalle. Marmaris merkeze yaklaşık 40km mesafede yer alıyor. Temel geçim kaynağı turizm ve balıkçılık olan çok huzurlu bir sahil kasabasıdır diyebiliriz.

Selimiye’ye Nasıl Gidilir?

Marmaris’ten Selimiye’ye özel araçla gitmek oldukça kolay ve keyiflidir. Hele hele siz de bizim gibi ağaçlı ve virajlı yolları seviyorsanız bu seyahatten çok daha fazla keyif alacaksınız. Özel aracınız ile gelecekseniz adım adım yol tarifi verelim:

  1. Marmaris’ten Çıkış: Marmaris şehir merkezinden D400 karayoluna çıkın.
  2. D400 Karayolu: Datça yönüne doğru ilerleyin.
  3. Bozburun Kavşağı: Bozburun tabelalarını takip ederek sola dönün.
  4. Hisarönü ve Orhaniye: Hisarönü ve Orhaniye köylerinden geçin.
  5. Selimiye’ye Ulaşım: Selimiye tabelalarını takip ederek köye ulaşın.

Marmaris-Selimiye arası mesafe yaklaşık 40 kilometredir ve yolculuk süresi yaklaşık 1 saattir. Güvenli ve keyifli bir yolculuk dileriz..

Marmaris’ten Selimiye’ye dolmuş ile gitmek de mümkün. Öncelikle Marmaris otogarından Hisarönü ya da Bozburun dolmuşlarına binmeniz gerekiyor. Marmaris’ten direkt olarak Selimiye’ye dolmuş kalkmıyor. Bu sebeple bu gideceğiniz iki yerden Selimiye’ye aktarma yapmanız gerekmektedir. Bu yolculuk da yaklaşık 1.5-2 saat sürecektir.

Selimiye’nin En Güzel Zamanı

Biz Selimiye’nin kış hariç hemen hemen bütün aylarını ve mevsimlerini yaşadık. Bu sebeple bu konuda oldukça deneyim sahibiyiz diyebiliriz. İlk Selimiye seyahatimizi Temmuz ayında gerçekleştirmiştik. 3 gün kalmıştık ve 3 gün hem sıcaktan hem de kalabalıktan çok fazla bunalmıştık. Mekanlarda, plajlarda ve restoranlarda yer bulmak da bu sebeple çok zor olmuştu. Arabayı park etmek bile bu yoğun dönemde oldukça zor oluyor. O sebeple huzur arayanlar, sakin tatili sevenler yaz aylarını çok tercih etmesin deriz. Ama bu kalabalığı, mekanların doluluğunu ve bu cümbüşü de sevenler olabilir. O zaman Temmuz-Ağustos ayları tam size göre.

Diğer tüm Selimiye seyahatlerimizi bahar aylarında gerçekleştirdik. Eylül’de gittiğimiz oldu, Ekim sonunda gittiğimiz oldu ve son seyahatimizi de Mayıs ayında gerçekleştirdik. Bu seyahatlerimizin hepsinde huzuru yakalayabildik diyebiliriz. Restoranların sakinliğini yakalayabildik, plajların keyfini sürdük, düz denizin tadını çıkardık, hava hafif serin olduğu için bunalmadık ve daha nice güzelliği deneyimleyebildik. Denize girebilir miyim diye asla düşünmeyin Selimiye’de deniz sezonu hiç kapanmıyor. Yaz kış kalanlar kış aylarında dahi hep denize girdiklerini söylüyorlar hep. Deniz suyu özellikle Urla ve Kuzey Ege’ye göre oldukça sıcak diyebiliriz.

Tüm bu deneyimlerimizden çıkardığımız sonuç; Selimiye’nin en güzel zamanı İlkbahar ve Sonbahar diyebiliriz.

Selimiye Otelleri

Muğla’nın saklı cenneti Selimiye, huzurlu atmosferi, berrak denizi ve samimi insanlarıyla tatilciler için ideal bir destinasyon. Selimiye’de konaklamak için bir çok otel seçeneği bulunuyor. Her bütçeye uygun oteller, konforlu ve keyifli bir konaklama deneyimi sunuyor.

Selimiye otelleri, genellikle denize sıfır konumda olup, muhteşem manzaralar sunar. Konuklarına sundukları çeşitli olanaklar ve hizmetlerle, tatilinizi unutulmaz kılarlar. Selimiye’de konaklayabileceğiniz bazı otelleri sizin için listeledik.

Selimiye Otel Deneyimlerimiz

Bizim bugüne kadarki seyahatlerimizde deneyimlediğimiz 3 farklı otel mevcut. Hepsinin ayrı bir güzelliği var. Biz deneyimlerimizi aktaralım, seçmek size kalsın.

Narlı Pansiyon

İlk Selimiye seyahatimizde kaldığımız oteldi. Yolun yukarısında kalıyor hemen. Biraz yükseltide olduğu için Selimiye manzarası oldukça keyifli. Yeşilin her tonuna sahip bir bahçeleri var. Burada zaman geçirmen ve kahvaltı yapmak çok keyifliydi. Fiyat olarak da Selimiye standartlarının altında. Sahipleri de çok şeker. Fiyat/Performans için en uygun otellerden biri diyebiliriz.

Instagram Adresi için tıklayınız.

Losta Sahil Evi

İkinci Selimiye Seyahatimizde uzun bir süre konakladığımız bir otelde Losta Sahil Evi. Otel direkt olarak denize nazır. Odamızın balkonundan denize atlamak bile neredeyse mümkün. Sabah denizin dinginleştirici sesiyle bu manzarada uyanmak çok keyifliydi. Yine Nar ağaçları arasında eşsiz bir kahvaltı yapabilirsiniz. Otelin direkt olarak iskelesi var. Burada tüm gün keyifli vakit geçirebilirsiniz. Unutulmaz anılarla ayrıldığımız bir otel olmuştu.

Instagram Adresi için tıklayınız.

Vadim Selimiye

Son Selimiye seyahatimizde Vadim Selimiye’de kaldık. Son derece ince detaylarla donatılmış yeni bir otel. Otelin bahçesi çok keyifli ve peyzajı için oldukça emek harcanmış. Odalar 2 katlı, 2 yatak odası 2 banyo ve açık salon ve mutfaktan oluşuyor. Bu sebeple kalabalık aileler ve arkadaş grupları için oldukça elverişli diyebiliriz. Otelden ziyade bir ev ortamı sunulmuş. Kahvaltısı da gayet doyurucu ve lezzetliydi. Çalışanları ve ev sahiplikleri de gerçekten muhteşemdi. Keşke daha uzun süreler kalabilsek dedik çıkarken. Bu arada Vadim Selimiye için rezervasyon yaptıracaklar, Bizdegeziyoruz önerisi ile geldiklerini söyledikleri durumda, %10’luk bir indirim uygulanacak. Bu da bizim size hediyemiz olsun 🙂 

Instagram Adresi için tıklayınız.

Selimiye Gezilecek Yerler

Selimiye Kalesi

Selimiye Kalesi, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye köyünde yer alır ve tarihi M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanır. Kale geçmiş yıllarda bölgenin stratejik konumu nedeniyle hem askeri hem de ticari açıdan önemli bir rol oynamıştır. Günümüzde Selimiye Kalesi, tarihi ve kültürel önemi nedeniyle turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Kaleden, Selimiye’nin muhteşem manzarasını izlemek mümkündür.

Delikyol Koyu

Koya, Selimiye merkezinden yapılan kısa bir yürüyüş veya tekne turuyla ulaşmak mümkündür. Koy, çevresindeki yeşil tepelerle çevrilidir ve bu doğal korunaklı yapı, koyu rüzgarlardan korur. Bu sayede deniz genellikle sakin ve dalgasızdır. Delikyol Koyu’nun denizi, berrak ve temizdir. Denizin dibini görmek mümkün olup, suyun rengi mavinin çeşitli tonlarını barındırır.

Selimiye’de Nerede Denize Girilir?

Selimiye’de sahillerdeki otellerin iskelelerinden denize girmek çok keyfili. Deniz hem oldukça derin hem de her zaman temiz. Bu otellerin birinde konaklıyorsanız o yüzden çok şanslısınız. Eğer sahildeki otellerde konaklamıyorsanız değişen giriş ücretleri ile yine otellerin iskelelerinden ya da farklı bar ve bistroların iskelelerinden denize girmek mümkün. Bunlar dışında Selimiye’de denize girmek için tercih edilebilecek birkaç güzel nokta vardır:

Selimiye Halk Plajı: Beldede yer alan halk plajı, temiz ve sakin deniziyle bilinir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı vardır.

Bozburun Yarımadası: Selimiye’ye yakın olan Bozburun Yarımadası’nda çeşitli koylar ve plajlar bulunmaktadır. Özellikle tur tekneleri ile yapılan günlük turlar, bu bölgedeki gizli koylara ve plajlara ulaşmak için popüler bir seçenektir. Bozburunda farklı koyları tercih etmek ve güneşi bu koylarda batırmak oldukça keyifli olacaktır.

Kızkumu Plajı: Selimiye’ye yaklaşık 30 dakika mesafede yer alan Kızkumu Plajı, deniz üzerinde yürüyormuş hissi veren sığ suyu ile ünlüdür. Farklı ve eğlenceli bir deneyim sunan bu plaj, özellikle çocuklu aileler için ideal bir seçimdir. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olabiliyor. Erken gitmekte fayda var.

Turgut Şelalesi: Doğayla iç içe bir deneyim arayanlar için Turgut Köyü’nde yer alan Turgut Şelalesi, hem serinlemek hem de doğanın tadını çıkarmak için güzel bir alternatiftir. Şelalenin etrafında yürüyüş yapabilir ve serin sularda yüzebilirsiniz.

Selimiye Tekne Turu

Selimiye’de tekne turu yapmak isteyenler için de farklı seçenekler yer alıyor. Tekne turuna çıkabileceğiniz bir sürü tekne var. Bu teknelerle farklı koylara gidebilir ve gün boyu keyifli vakit geçirebilirsiniz. Biz hiç deneyimlemediğimiz için herhangi bir tur önerisinde bulunamayacağız.

Selimiye’de Ne Yenir? Selimiye Restoranları

Gittiğimiz yerlerdeki restoranları araştırmak, farklı lokal yiyecekleri deneyimlemek her zaman bizim için önceliklidir. Deniz mahsulleri konusunda oldukça bonkör Selimiye. Deniz mahsullerini ve Ege mezelerini seviyorsanız seçim yapmakta zorlanacağınız bir yer. Şimdiye kadar deneyimlediğimiz tüm Selimiye restoranları ayrı bir güzeldi. Hadi gelin detayları paylaşalım:

Paprika

Tatlıları ile ünlenmiş ve Selimiye’ye Selimiye dışından gelenlerin en çok bildiği ve duyduğu yerdir Paprika. Pamuk şekerli çilekli limonatası oldukça meşhur. Onun dışında kendi tatlı reçeteleri var ve oldukça tercih edilen bir yer. Konumu itibariyle de Selimiye’nin tam ortasında diyebiliriz.

Instagram adresi için tıklayınız.

Hidayet’in Yeri

Selimiye denince bizim aklımıza gelen ilk yer kesinlikle Hidayet’in yeri. Hatta sadece buraya gelmek, lezzetli mezeleri ve deniz mahsüllerini tatmak ve Hidayet abi ve oğulları ile muhabbet etmek için bile Selimiye planları yaptığımız doğrudur. İskelesinde yemek yemek oldukça keyifli. İskele dışında bile otursanız her masada ayrı manzara ve denizin ayrı bir rengi bulunuyor. Hizmet, lezzet ve kaliteden hiç ödün vermeden uzun yıllardır hizmet veren bir işletme. Burada yiyeceğiniz ızgara lagos balığı ve levrek marin başka yerde bulamayacağınız lezzetler arasında. Uğradığınızda bizden selam söylemeyi ve bizim için de bir tek atmayı unutmayın.

Instagram adresi için tıklayınız.

Sardunya Restoran

Selimiye’nin akla gelen ilk restoranları arasında yer alıyor. Mezeleri ve deniz ürünleri ile öne çıkan bir restoran.

Instagram adresi için tıklayınız.

Mavi Pide

Yaz aylarında plaj sonrası akşam için hazırlanmadan önce uğramıştık bir kere. Gayet doyurucu ve lezzetliydi. Klasik Selimiye restoranlarına bir alternatif olmuş. Çoğu kişi tarafından da tercih edilen bir yerdi.

Instagram adresi için tıklayınız.

S.U.P Selimiye

Selimiye’nin en güzel ve en keyifli beach barlarından biri. Biz iki kere deneyimleme fırsatı bulduk. Buranın en önemli özelliği giriş parası vermiyorsunuz, sadece belli miktarda harcama yapmanız talep ediliyor. Ki gün boyu burada olacağınız için de bu limiti kolaylıkla dolduruyorsunuz. Kokteyl ve yemek konusunda da oldukça öne çıkan bir yer. İçtiğimiz kokteyllerin gerçekten hala tadı damağımızda.

Bu arada burası adı üstünde SUP sporu ile ünlenmiş de bir yer. Hatta biz de ilk SUP’umuzu burada yapmıştık. SUP konusunda uzmanlaşmış eğitmenlerden ders de alabiliyorsunuz.

Önceden rezervasyon yaptırdığınız sürece sizi asla üzmeyecek bir makan.

Instagram adresi için tıklayınız.

Naxos

Mimarisiyle ve kaliteli ambiyansıyla öne çıkan bir mekan. Fakat Selimiye’ye özgü bir dokusu maalesef yok.

Instagram adresi için tıklayınız.

Losta Sahil Evi Restoran

Losta Sahil Evi’nin restoranı. Losta Sahil Evi’nde kaldığımız akşamlardan birinde burada yemek yemiştik. Mezeleri ve yemekleri gayet güzeldi. Özellikle kalamarları çok hoşumuza gitmişti.

Instagram adresi için tıklayınız.

Giritimu

Selimiye’nin en gözde restoranlarından birisidir Giritimu. Biz 29 Ekim akşamı dostlarımızla bir akşam yemeği yemiştik. Tüm mezeler ve yemekler gayet başarılıydı. 29 Ekim olduğu için belli bir saat sonra her masaya Türk bayrağı, birer kadeh ikram rakı ve beyaz leblebi dağıtılmıştı. 10.yıl marşı ve havai fişeklerle birlikte harika bir şenlik ortamı yaratılmıştı. O kadar mutlu ve gururlu hissetmiştik ki kalkarken özellikle mekan sahibiyle tanıştık ve tebrik ettik.

29 Ekim tarihinde Selimiye’ye gidecekler için en güzel önerilerden biri olacaktır.

Instagram adresi için tıklayınız.

Pamukkale Wines

Şarap eşliğinde peynir tabağı ve meyve tabağı ile keyifli vakit geçireceğiniz tatlı bir mekan. Kendi ürettikleri şarapların satışı ve servisi yapılıyor. Oldukça keyifli bir yerdi. Bol bol şarap stoğu yapabilirsiniz.

Instagram adresi için tıklayınız.

Selimiye’de Mutlaka Yapmanız Gerekenler

  1. Koy boyunca SUP ya da kano yapın.
  2. Hidayet’in Yeri’nde iskelede güzel bir akşam yemeği ile günü batırın.
  3. Giritimu’da bir 29 Ekim akşamı geçirin.
  4. Losta Sahil Evi’nde denize nazır odalardan birinde güneşin doğumunu izleyin.
  5. Yağmur yağarken denize girin.
  6. Vadim Selimiye’de kalabalık kalabalık arkadaş gurubunuzla ya da ailenizle ev ortamının tadını çıkarın.
  7. Söğüt’e gidip ahtapot yiyin.

 

Urla Gezilecek Yerler” yazımız için tıklayınız.

Urla Plajları” yazımız için tıklayınız.

Bavul Hazırlama Listesi” yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

2024’ün En İyi Gezi Rotaları” yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bikepacking Rehberi: En İyi Rotalar, Ekipmanlar ve İpuçları” yazımız için tıklayınız.

bizdegeziyoruz

Daha çok seyahat tavsiyesi ve seyahat içeriği için buraya tıklayarak bizi Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir